Oho, tuli pieni tauko. Nyt muistin koko bloginrääpäleen olemassaolon, kun sain lautaselleni jotain niin hyvää, että se pitää päästä jakamaan muillekin. 

Jälleen olen käynyt kaverin tontilla, eli Appelsiineja ja Hunajaa -blogissa, josta löytyykin todella kivoja reseptejä. Tämä salaatti on koeponnistettu useaan kertaan ja kastike aina vaan toimii pienillä muutoksillakin. Nyt alkoi tehdä nimenomana tuota soosia mieli, mutta salaattin oleellisesti kuuluvia nuudeleita ei löytynyt kaapista. 

Jääkaapista pilkisti puolkas fenkoli, jonka sitten päätin upottaa tuohon kastikkeeseen marinoitumaan. Hyvin toimi mutta ensi kerralla voisin kokeilla tätä johonkin toiseen, vähän paremmin marinadia imevään kasvikseen. Tai niihin nuudeleihin.

Kastike nuudelisalaatille tai kasvisten marinointiin

2 rkl appelsiinimehua
1 rkl kalakastiketta
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl makeata chilikastiketta
2 tl hunajaa
1 tl riisietikkaa
1 tl maapähkinävoita (tai tahinia)
suolaa
mustapippuria maun mukaan
1 murskattu valkosipulin kynsi
tuoreita yrttejä (persilja, minttu, korianteri)

Sekoita ainekset ja anna nuudelien/kasvisten maustua hetki.