Selaimen kirjanmerkkeihin osastolle ”uudet sapuskat” tallennan kiinnostavia sapuskoja monista ruokablogeista. Nyt sieltä teki mieli kokeilla Liemessä-blogista bongattua israelilaista shakshukaa , jossa näkyi olevan monia lemppariaineksia vähän uudella tavalla. 
 
Modasin reseptiä hieman Liemessä-Jennin vinkit luettuani ja mukaan solahti muutamaa mallia chiliä, tuoretta korianteria ja lehtipersiljaa. Lopputulos oli yllättävän tuttu: perusmakuna oli kikhernecurry, johon feta toi vinkeän lisän. Onkohan tämä alun perin kreikkalaisten viritys Intian herkuista? 
 
Pata unohtui vissiin uuniin vähän liian pitkäksi aikaa ja munat olivat makuuni liian kuivahtaneita. Ruokakaverilleni maistui tosin. Homma toimii täysin ilman munaakin, mutta kokeilen takuulla uudestaan ja yritän noukkia padan aikaisemmin uunista. Täysjyväriisi sopi hyvin tämän kaveriksi. 

Mää menin näin:

Kikhernecurry goes Kreikka

pari sipulia
runsaasti valkosipulin kynttä
kuminaa
öljyä 
kikherneitä
tölkki tomaattimurskaa
vajaa paketti aitoa fetaa
chiliä ja cayenepippuria
tuoretta (lehti)persiljaa
tuoretta korianteria
munia (1 per syöjä?)
 
Kuullotin sipuleita hetken öljyssä ja lisäsin sitten reilun ropsauksen kuminaa. Lykkäsin sekaan pakastimesta ongitut, keitetyt kikherneet ja perään tomaattimurskan sekä chilin. Suolaa lisäsin hyvin varovaisesti, sillä fetassa sitä on reippaasti. Aitoa fetaa riitti vajaa paketti. Tuoreet yrtit lisäsin ihan loppuvaiheessa ennen kun kippasin koko touhun laakeaan uunivuokaan ja räiskäisin pari munaa pintaan. Sapuskaa tuli aika reilusti, mutta tätä söi mieluusti muutamana päivänä kyllä.